Viden, udvikling og samvær
2770 Kastrup - CVR 47564417Vælg område
Vis underviser
Bjarne Henrik Lundis
Ledige pladser

Vesterbro

Ved spørgsmål ring til 32 51 14 95

Efter 1850, da Københavns volde blev revet ned, flyttede mange arbejdere til Vesterbro. Familier boede i små og usunde lejligheder, og baggård fulgte efter baggård med lokummer, skraldespande og rotter.
Vesterbro er kendt for sin blanding af arbejdere, f.eks. kødbyen med sine slagtere, værtshuse, gøglere og forlystelsessteder, men også Skydebanen og de kongelige Skydebrødre.
Vi besøger Barndommens gade, Hedebygade, og hører om Tove Ditlevsen. Hovedporten til Vesterbro er Istedgade. Netop på Vesterbro var modstanden mod Nazi-Tyskland stor under anden verdenskrig. Vesterbro’erne stod sammen, og ud af det stærke fællesskab opstod det velkendte slogan: Istedgade overgiver sig aldrig.
I 1970’erne ændrede Istedgade og Vesterbro sig voldsomt med blandt andet porno og narko. Kom med og hør om, hvordan Vesterbro og stenbroen har udviklet og forandret sig. Er Vesterbro i dag ved at overgive sig til pænheden, som filmmageren Erik Clausen mener?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-09-2020, kl. 17:00

Ugedag Onsdag
Holdnr2011128
Adresse Vesterbro Kulturhus
Lyrskovgade 4
1857 Frederiksberg C
LokaleUdenfor
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Amager

Kursusdage

30-09-2020 Onsdag 17:00  -  19:00

Faktaoplysning

Bemærk Turen starter ved indgangen til Vesterbro Kulturhus, Lyrskovsgade 4, Vesterbro.

Betaling med Dankort


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.