Viden, udvikling og samvær
2770 Kastrup - CVR 47564417Vælg område
Vis underviser
Bjarne Henrik Lundis
Ledige pladser

Oprøret på Nørrebro

Ved spørgsmål ring til 32 51 14 95

Oprør og kampe har altid præget Nørrebro. Industrialiseringen var i fuld gang, og Københavns volde blev revet ned og en masse arbejdere slog sig ned på Nørrebro.
De boede i billige boliger under kummerlige forhold side om side med en masse forurenende fabrikker. Røg, møg og støj, deraf kommer navnet Den Sorte Firkant.
Vi er i begyndelsen af 1900-tallet. Vi følger i fodsporet på arbejderen Christian Christensen, der netop boede i det såkaldte Rabarberkvarter på Nørrebro. Vi hører om Slaget på Fælleden, der handlede om kampen for bedre levevilkår og om en mand ved navn Louis Pio.
Siden har der været mange andre kampe og oprør på Nørrebro. Kampen om legepladsen Byggeren, BZ’ernes ret til at have et sted at bo og til i dag, hvor rivaliserende bander kæmper mod hinanden. Nørrebro er også om en bydel, hvor der er plads til mangfoldighed, og til at mange forskellige etniske grupper kan leve side om side med hinanden. Vi mødes ved metrostationen Nuuks Plads og ender ved Arbejdermuseet i Rømersgade, hvor der er mulighed for at købe en øl eller vand i Cafe Ølhalle og få svar på de sidste spørgsmål du har til turguiden.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-10-2020, kl. 11:00

Ugedag Lørdag
Holdnr2011129
Adresse Metrostationen Nuuks Plads
Jagtvej nær Rantzausgade
2200 København N
LokaleVed metrostationen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Amager

Kursusdage

03-10-2020 Lørdag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning

Bemærk Turen starter ved metrostationen Nuuks Plads og ender ved Arbejdermuseet i Rømersgade.

Betaling med Dankort


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.